با حمایت ستاد توسعه فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی؛

کارگاه بین‌المللی نانوالکترونیک محاسباتی در پارک پردیس برگزار می شود

كارگاه محاسباتی ـ آموزشی نانوالکترونیک محاسباتی اواخر تیرماه جاری با حمايت ستاد توسعه فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی وتوسط شرکت «شزان» در پارک فناوری پردیس برگزار می شود..

كارگاه محاسباتی ـ آموزشی نانوالکترونیک محاسباتی اواخر تیرماه جاری با حمايت ستاد توسعه فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی وتوسط شرکت «شزان»  در پارک فناوری پردیس برگزار می شود .
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ، اگر فناوری نانو را نقطه تلاقی علوم و فناوری‌های آینده در نظر بگیریم، نانوالکترونیک یکی از مهم‌ترین شاخه‌های این فناوری است. امروزه با پیشرفت در حوزه‌های میکروالکترونیک، صنایع نیمه‌هادی و صنایع نانوالکترونیک و نیاز برای افزایش توان پردازشی، سرعت انتقال داده و روند کوچک شدن وسایل الکترونیکی و به‌طور مشخص ترانزیستورها، نگاه ویژه‌ای به نانوالکترونیک وجود دارد. روند کوچک شدن ابعاد وسایل الکترونیکی، سبب دستیابی به سرعت پردازش بیشتر و توان مصرفی کمتر شده است. درک پایه‌ از نحوه عملکرد این دسته از وسایل نیازمند آشنایی عمیق با پدیده‌هایی از جنس مکانیک کوانتومی و فیزیک حالت جامد است.
صنعت نیمه‌هادی در دهه‌های اخیر رشد قابل توجهی داشته است. این در حالی ‌است که الکترونیک مبتنی بر سیلیکون با توجه به پنج دهه فعالیت در این زمینه، هم‌اکنون به بلوغ فناورانه و صنعتی خود رسیده است. الکترونیک مولکولی به‌عنوان بدیل فناوری الکترونیک سیلیکون، توجه زیادی به سمت خود جذب کرده است، به نحوی ‌که غول‌های فناوری مانند IBM در این زمینه سرمایه‌گذاری قابل توجهی کرده‌اند. الکترونیک مولکولی را می‌توان دانشی مبتنی بر فناوری نانو دانست که کابردهای وسیعی در زمینه قطعات و ابزار الکترونیکی دارد. برای طراحی و توسعه محصولات مبتنی بر این فناوری باید به شناخت خوبی از ترابرد الکترونی در این ابزارها رسید. در حال حاضر برای توسعه ابزارهای نانوالکترونیکی ابزارهای محاسباتی طراحی شده‌اند که توانایی محاسبه ویژگی‌های فیزیکی و ترابرد الکترونی در این ساختارها را دارا هستند.
بر اساس این گزارش ، در کارگاه طراحی‌شده نانوالکترونیک محاسباتی، با دعوت از چهره‌های بنام این حوزه با راهکارهای کوانتومی و راهکار نیمه‌کلاسیک نسبت به آموزش نانوالکترونیک اقدام می‌شود. پروفسور سوپریو داتا، یکی از شناخته‌شده‌ترین چهره‌های این حوزه در جهان، پروفسور هایتزینگر از دانشمندان و محققان مطرح در زمینه توسعه نانوترانزیستورها (با رویکرد نیمه‌کلاسیک) و  بهتاش بهین‌آئین، از پیشتازان محاسبات اسپینترونیکس و نانومغناطیس از جمله اساتید دعوت‌شده در این کارگاه هستند. همچنین یکی از اعضای تیم توسعه کد محاسباتی (SMEAGOL) از ترینیتی کالج دوبلین برای ارائه و استفاده از این ابزار محاسباتی حوزه نانوالکترونیک در این کارگاه شرکت خواهد کرد.
این کارگاه با پذیرش تعداد محدودی ثبت‌نام‌کننده و هزینه‌ای مناسب برگزار می‌شود، بنابراین علاقه‌مندان شرکت در این رویداد علمی می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر و همچنین ثبت‌نام در این رویداد علمی به وب‌سایت http//nano-electronics.ir مراجعه نمایند. گفتنی است اولویت با افرادی است که تا قبل از تکمیل ظرفیت ثبت‌نام کرده باشند.

کلمات کلیدی
//isti.ir/ZYda